Blog

 1. Informatie over rijbakverlichting

  Regelmatig krijgen wij aanvragen voor het verlichten binnen en buiten rijbakken. Onze energiezuinige led bouwlampen zijn uiterst geschikt als rijbakverlichting. Voor het aanschaffen van de juiste bouwlamp is het belangrijk om te kijken naar de opstelling en het aantal palen rondom uw rijbak. Daarnaast is het van belang of er recreatief of professioneel gebruik wordt gemaakt van de rijbak. Wat betreft de lichtkleur adviseren wij altijd koud wit (4000 kelvin). Uit ervaring is deze neutraal witte lichtkleur de fijnste lichtkleur om onder te sporten / werken. De meest voorkomende afmetingen zijn rijbakken van 20x40 of 20x60. Zie onderstaand een aantal voorbeelden. Mocht u na het lezen van onderstaande informatie nog verdere vragen hebben, neem gerust contact met ons op via 0571 - 700510 of info@fifty-commerce.nl

  Rijbak 20x40

  Rijbakken met twee lichtmasten 20x40
  Voor recreatief gebruik (dressuur) adviseren wij bij twee

  Lees meer »
 2. Op zoek naar verlichting tijdens het klussen? Lees hier waar u op moet letten!

  Statieven voor elke toepassing
  Led bouwlampen op statief zijn ideaal om in het donker verder te klussen. De kluslampen worden standaard geleverd met een 5 meter snoer en stekker en zijn leverbaar met een grond- of telescoopstatief. De led bouwlampen op grondstatief zijn er in de wattages 10, 20, 30, 50 en 100 watt.

  De led bouwlampen op telescoopstatief zijn uitschuifbaar (hoogte van 95 cm tot 156), hierdoor kunt u gemakkelijk wanden of plafonds uitlichten. De led werklampen met telescoop statief zijn leverbaar in 30 en 50 watt.

  Welke wattage moet ik kiezen?
  Voor standaard klussen adviseren wij een led bouwlamp van 30 watt (vervangt 300W halogeenverlichting) of 50 watt (500W halogeenverlichting) toe te passen. Om kleinere objecten uit te lichten kunt u kiezen voor een 10W of 20W led kluslamp. De krachtige 100 watt variant wordt vaak gebruikt voor het uitlichten van grotere oppervlakken. Denk hierbij aan werkzaamheden in een grote tuin of grote

  Lees meer »
 3. RGB led bouwlampen zijn energiezuinig en brengen sfeer!

  Verkleurbare RGB led bouwlampen
  RGB led bouwlampen hebben als eigenschap dat deze van kleur kunnen veranderen middels de bijgeleverde afstandsbediening.

  De kleurrijke RGB led bouwlampen zijn zeer geschikt voor het aanbrengen van sfeer in uw huis, tuin of bedrijfspand. Zo worden deze RGB led bouwlampen vaak gebruikt voor het aanlichten van objecten als reclameborden, bomen, bloembakken, beelden en veranda’s.

  De voordelen van RGB led bouwlampen:
  - Dankzij de RGB techniek zijn de led bouwlampen dimbaar
  - De RGB led bouwlamp beschikt over verschillende lichtkleuren en programma's
  - De led bouwlampen zijn energiezuinig
  - De RGB led bouwlampen kunnen worden toegepast in de stomende regen

  Klik hier om het complete assortiment RGB led bouwlampen te bekijken

  Lees meer »
 4. De voor- en nadelen van led verlichting

  Led verlichting kent veel voordelen en een aantal nadelen. Hieronder leest u de belangrijkste.

  Voordelen van led verlichting

  1. Lange levensduur (tot wel 50.000 branduren). Dit is bij 8 branduren per dag meer dan 17 jaar!
  2. Door deze lange levensduur bespaart u op onderhoud (uitwisselen lichtbronnen).
  3. Led verlichting kent geen opstarttijd en brandt direct op volle lichtsterkte
  4. Led verlichting kan onbeperkt aan en uit worden geschakeld. Hierdoor zijn led lampen zeer geschikt voor sensoren.
  5. Goede led verlichting heeft een hoge powerfactor, dit houdt in dat er geen vermogen wordt verspild.
  6. Bij led verlichting bespaart u tot 90% op energie ten opzichte van traditionele halogeenverlichting.
  7. Led verlichting wordt een stuk minder warm, de gebruikte energie wordt omgezet in licht i.p.v. warmte.
  8. Led verlichting heeft een UV en infrarood in het kleurspectrum.

  Nadelen van led verlichting

  Lees meer »
 5. Kelvin, Lumen, CRI en Powerfactor? Lees hier de uitleg!

  Bij de productspecificaties van onze verlichting leest u verschillende termen als kelvin, lumen, etc. Hieronder vindt u een uitleg van de meest gebruikte verlichtingstermen.

  KELVIN
  De kleur van uw verlichting wordt aangeduid in het aantal kelvin (K). Hoe lager het getal, de kleurtempratuur, hoe warmer het licht is. Warm licht is is 3000 kelvin, koud licht is 4000 kelvin en daglicht is 6000 kelvin.

  LUMEN
  Lumen is een maat voor de totale hoeveelheid zichtbaar licht die een lichtbron in alle richtingen uitstraalt. Hoe meer lumen, hoe hoger de wattage is en omgekeerd.

  CRI / RA
  De kleurweergave-index (CRI / Ra) geeft informatie over de kleurweergave. Een hoge waarde (bijv. 90) betekent dat het licht van de lichtbron de kleuren van het belichte object natuurgetrouwer weergeeft dan wanneer een lichtbron met een lagere waarde (bijv. 70) wordt toegepast.

  POWERFACTOR
  De Power

  Lees meer »
 6. Welke lichtkleur is geschikt voor mijn toepassing?

  Regelmatig krijgen wij de vraag welke lichtkleur geschikt is voor welke toepassing. Hieronder treft u een toelichting van de verschillende lichtkleuren en toepassingen.

  Warm licht heeft dezelfde lichtkleur als traditionele halogeenverlichting en wordt vaak gebruikt als sfeerverlichting. Denk hierbij aan het verlichten van monumentale panden en restaurants.

  Koud licht is de meest gebruikte lichtkleur en is het fijnst om onder te werken. Koud licht is geschikt voor kantoorpanden, magazijnverlichting, beveiligingsverlichting en het uitlichten van parkeerplaatsen en schuren.

  Daglicht heeft relatief veel blauw in het kleurspectrum en wordt meestal toegepast bij het verlichten van stallen, gevels en reclameborden / spandoeken.

  Heeft u na het lezen van dit bericht nog aanvullende vragen? Neem gerust contact met ons op via 0571 - 700510 of info@fifty-commerce.nl.

  Lees meer »