Led bouwlamp

Een led bouwlamp is een uitstekend alternatief voor de halogeenlampen die van oudsher veel in de bouw gebruikt worden. De oorspronkelijke keuze voor halogeen werd bepaald door de lange levensduur en de grote hoeveelheid licht die deze relatief kleine lampen geven. Halogeen is echter ook vrij slecht voor het milieu en daarom is men in de bouwsector op zoek gegaan naar milieuvriendelijker alternatieven. In eerste instantie waren HQI bouwlampen een populair alternatief, maar led bouwlampen zijn nóg milieuvriendelijker. Daar zal de planeet u niet alleen dankbaar voor zijn, maar ook uw portemonnee. Het gebruik van led bouwlampen bespaart u namelijk tot wel 90 procent op uw energiekosten ten opzichte van halogeen bouwlampen, terwijl het soms wel de helft scheelt met HQI bouwlampen.

Voordelen led bouwlampen

Ledverlichting is een relatief nieuwe uitvinding. Hoewel de techniek al sinds de jaren zestig van de vorige eeuw bestaat, werd er aan het einde van de eeuw pas volop geïnvesteerd in de research naar ledverlichting. Begin deze eeuw begon een groot aantal bedrijven ledverlichting te produceren. Dat dit type verlichting amper een decennium later al niet meer weg te denken is uit het dagelijks leven zegt genoeg over de voordelen van ledlampen. Deze voordelen ziet u natuurlijk ook in onze led bouwlampen terug. Als belangrijkste voordelen van led bouwlampen worden vaak de lange levensduur en het lage energieverbruik genoemd. Onze professionele led bouwlampen zullen dankzij de topkwaliteit onderdelen gegarandeerd minstens 45.000 branduren blijven werken. Ter vergelijking: dat is ongeveer drie tot vijf keer zo lang als een ouderwetse spaarlamp.

Er zitten echter nog veel meer voordelen aan het gebruik van led bouwlampen. Een groot praktisch voordeel ten opzichte van halogeenlampen is dat led bouwlampen niet heet worden. Zelfs als onze led bouwlampen de hele nacht gebrand hebben kunt u deze met blote handen oppakken zonder u zorgen te maken over brandwonden. Uiteraard is ook dit een gevolg van het lagere energieverbruik, maar de innovatieve warmteafvoer van een led bouwlamp helpt hier eveneens aan mee. Ledlampen maken namelijk geen gebruik van gas, maar van een chip waarop zich heel veel uiterst kleine lampjes bevinden. Dat klinkt misschien alsof de lichtsterkte te wensen overlaat, maar het tegenovergestelde is waar. Het felle licht dat we van de halogeenlamp kennen wordt ook gewoon door led bouwlampen geleverd. Led bouwlampen geven u dus alle voordelen van een halogeenlamp zonder dat u last heeft van het merendeel van de nadelen.

Soorten led bouwlampen

Omdat we bij led-bouwlamp.net uitstekend op de hoogte zijn van de ontwikkelingen op de ledverlichtingsmarkt, kunt u erop rekenen dat u bij ons de keuze heeft uit een breed scala aan led bouwlampen. Zo kunt u bij ons bijna zestig verschillende soorten led bouwlampen bestellen. Dat wij zoveel verschillende led bouwlampen in ons assortiment hebben komt mede doordat er veel verschillende opties zijn op het gebied van onder meer lichtkleur, bevestigingsmethode en type ledlampen. Hoewel al deze lampen handig zijn om als bouwlamp te gebruiken, is dat niet de enige toepassing waarvoor zij geschikt zijn. Onze sensor led bouwlampen zijn bijvoorbeeld ook een goede keuze als u op zoek bent naar beveiligingsverlichting. Wanneer de bewegingssensor iets of iemand oppikt, zal de ledlamp meteen aan gaan. En omdat deze led bouwlampen waterdicht zijn, kunt u ze zonder problemen buiten ophangen.

Het grootste deel van ons assortiment bestaat uit professionele led bouwlampen. Deze hebben een witte, zwarte of grijze behuizing van dik aluminium. Daardoor merkt u nauwelijks verschil met halogeen lampen; ze hebben dezelfde robuuste uitstraling en ze zorgen voor een vergelijkbare hoeveelheid licht. U merkt het alleen wel in uw portemonnee, omdat deze lampen veel minder energie verbruiken dan u van ouderwetse bouwlampen gewend bent. De montagebeugels van deze led bouwlampen zijn gemakkelijk aan ieder oppervlak te schroeven. Ook vindt u bij ons SMD led bouwlampen. Bij deze modellen zijn de lampjes op een printplaatje gesoldeerd. Deze productietechniek wordt door steeds meer grote fabrikanten toegepast. Als u verwacht de bouwlamp nodig te hebben op een plek waar geen stroombron in de buurt is, dan hebben wij ook verschillende accu led bouwlampen in de aanbieding.

Kleurtemperatuur led bouwlampen

Een van de weinige veelgehoorde bezwaren over ledverlichting is dat de kleurtemperatuur van de lampen wat aan de koude kant is. Voor bouwwerkzaamheden zal dit niet veel uitmaken, maar omdat wij ernaar streven ook iedereen die voor andere doeleinden een led bouwlamp zoekt ter wille te zijn, heeft u bij ons de keuze uit drie verschillende lichtkleuren. Koud licht (4000 Kelvin) wordt over het algemeen het prettigst gevonden om bij te werken, maar voor sfeerlicht is warm licht (3000 Kelvin) een betere keuze. Voor de nachtelijke verlichting van onder meer reclameborden en gevels wordt aangeraden om voor daglicht (6000 Kelvin) te kiezen. Hier zit relatief veel blauw licht in.

Online led bouwlampen bestellen

Wanneer u op zoek bent naar bouwlampen die u evenveel licht bieden als halogeenlampen, maar het milieu en uw portemonnee veel minder belasten, kan led-bouwlamp.net u verder helpen. Deze webshop van ledverlichtingsspecialist Fifty Commerce weet namelijk precies wat er speelt op het gebied van ledverlichting en zal u daarom altijd een assortiment bieden dat nuttig en actueel is. Wij hebben voor iedere toepassing wel een passende led bouwlamp in de aanbieding. Heeft u moeite uit al deze led bouwlampen de juiste te kiezen? Dan adviseren onze experts u graag. Wij zullen pas tevreden zijn als wij zeker weten dat de led bouwlamp die bij u thuis geleverd wordt precies de goede is.