Led bouwlamp 100 watt

Voor wie gewend is om met een 1000 watt halogeen bouwlamp te werken lijkt het vermogen van een 100 watt led bouwlamp misschien wat aan de lage kant. Met een lichtstroom van 8000 lumen is een 100 watt CMD led bouwlamp echter een uitstekende vervanger voor een halogeen variant van 700 tot 1000 watt, terwijl een 100 watt COB led bouwlamp met 200 tot 600 lumen meer zelfs als waardige vervanger voor een 1050 watt halogeen lamp kan fungeren. En omdat deze energiezuinige bouwlampen daar veel minder stroom voor nodig hebben en ook nog eens veel langer meegaan dan halogeen bouwlampen, zijn led bouwlampen van 100 watt zowel voor het milieu als uw portemonnee de allerbeste keuze als u op zoek bent naar een betrouwbare werklamp.

Energiezuinige en duurzame bouwlampen

De keuze voor led bouwlampen wordt vooral gemaakt omdat ze zoveel energiezuiniger zijn dan andere alternatieven. En dat is goed te begrijpen, want een hoogwaardige led bouwlamp zoals wij die in onze webshop verkopen bespaart u tot wel 90 procent in het energieverbruik vergeleken met een halogeen bouwlamp. Daarnaast garanderen wij dat onze led bouwlampen minstens 40.000 branduren blijven werken, tegenover zo’n 2000 bij halogeenlampen. Onze COB led bouwlampen hebben zelfs een minimale levensduur van 45.000 branduren. U hoeft dus niet alleen minder geld aan het verbruik van deze bouwlampen uit te geven, u zult ook veel minder snel een nieuwe nodig hebben. Tel daar de uiterst robuuste, stofvrije en sproeidichte behuizing bij op en u heeft een zeer betrouwbare bouwlamp voor buitenwerkzaamheden.

Gevarieerd aanbod aan led bouwlampen

U kunt er niet alleen van uitgaan dat de 100 watt led bouwlampen in onze webshop uitgerust zijn met led chips en drivers van hoge kwaliteit; ons aanbod is ook nog eens zeer gevarieerd. Zo kunt u bij ons led bouwlampen bestellen die op een telescoopstatief gemonteerd zijn. Zo heeft u de mogelijkheid om een groter oppervlak te verlichten dan bij een “reguliere” led bouwlamp, al zijn die door hun verstelbare montagebeugel ook heel goed naar het gewenste oppervlak te richten. Ook is het mogelijk om bij ons led bouwlampen met een bewegingssensor te bestellen. Deze kunt u bijvoorbeeld ophangen om te voorkomen dat het licht in uw magazijn of op uw parkeerplaats te lang blijft branden. Ook kunt u sensor led bouwlampen als beveiligingslicht gebruiken. Daarvoor hebben we zelfs speciale beveiligingsverlichting met extra veel groen licht in de aanbieding.

Hoogwaardige 100 watt led bouwlampen

Bij led-bouwlamp.net houden wij de ledverlichtingsmarkt altijd nauwlettend in de gaten. Daarom kunt u ervan uitgaan dat wij altijd de nieuwste led bouwlampen van hoogwaardige kwaliteit in de aanbieding hebben. Als u niet bij het elektriciteitsnet in de buurt zit, kunt u zelfs bij ons terecht voor oplaadbare bouwlampen. Houdt u er dan wel rekening mee dat die bij ons beschikbaar zijn tot 50 watt.

De voordelen en nadelen van ledverlichting

Er zijn steeds meer plekken in Nederland waar ledverlichting te koop is. Zeker sinds in 2009 het verbod op de verkoop van gloeilampen ingevoerd is, neemt de vraag naar ledlampen toe. Nu negen jaar later ook het verkopen van halogeenlampen verboden is, is het een goed moment om over te stappen op led bouwlampen. We kunnen het ons echter voorstellen dat u eerst wat meer over de voordelen en nadelen van ledverlichting wilt weten voordat u daadwerkelijk overgaat tot het bestellen van led bouwlampen. Daar vertellen wij u natuurlijk graag wat meer over, zodat u goed beslagen ten ijs komt en al meteen weet of een led bouwlamp van led-bouwlamp.net de juiste keuze is voor hoe u uw bouwlamp wilt toepassen.

Ledverlichting is zeer energiezuinig

Misschien wel de belangrijkste reden om voor een led bouwlamp te kiezen is het feit dat ledverlichting zeer energiezuinig is. De eerdere keuze voor halogeen bouwlampen is goed te begrijpen, omdat deze lampen veel licht geven en daardoor prettig zijn om bij te werken, maar ze verbruiken wel heel veel stroom. Het energieverbruik van led bouwlampen ligt veel lager: dit kan tot wel 90 procent met halogeenlampen schelen. Een ander energiezuinig alternatief voor een halogeen bouwlamp is de HQI bouwlamp, maar zelfs deze verbruikt aanzienlijk meer dan een led bouwlamp. Led bouwlampen hebben daarom ook een lager vermogen dan halogeenlampen die een vergelijkbare hoeveelheid licht geven. Kiest u voor een led bouwlamp, dan spaart u dus het milieu. En uw energierekening valt ook nog eens veel lager uit.

Led bouwlampen gaan heel lang mee

Ledlampen kunnen kwalitatief onderling sterk verschillen, maar gemiddeld genomen gaat een ledlamp tussen de 20.000 en de 40.000 branduren mee. Bij led-bouwlamp.net verkopen we uitsluitend bouwlampen met hoogwaardige onderdelen, waardoor wij kunnen garanderen dat ze minimaal 40.000 uur zullen blijven branden. Een halogeenlamp zal in de praktijk maar tussen de 1000 en de 5000 uur meegaan. Wanneer u een led bouwlamp aanschaft zal het dus veel langer duren voordat u een nieuwe hoeft aan te schaffen. Bovendien bespaart u hiermee aanzienlijk op de onderhoudskosten. Als u ervan uit gaat dat u uw led bouwlamp gemiddeld zo’n acht uur per dag gebruikt, dan zullen de hoogwaardige led bouwlampen uit onze webshop uw werkplekken minimaal 13 jaar van licht blijven voorzien.

Praktische voordelen van led bouwlampen

Ook in praktisch opzicht hebben led bouwlampen veel voordelen ten opzichte van traditionele bouwlampen. De temperatuur bijvoorbeeld. Omdat de gebruikte energie van ledlampen niet in warmte, maar in licht omgezet wordt, zal een led bouwlamp bij gebruik niet zo heet worden als u van een halogeenlamp gewend bent. Sterker nog, de bouwlamp zal nauwelijks warmer worden. U hoeft na het werk dus niet langer te wachten totdat de bouwlamp afgekoeld is voor u hem op kunt ruimen. Bovendien is ledverlichting volledig tril- en schokbestendig, wat op een bouwplaats uiteraard ook gewenst is.

Daarnaast hoeft u bij een ledlamp niet te wachten tot de lamp op volle sterkte brandt. Er is geen opstarttijd; binnen een seconde zal uw ledlamp de hoeveelheid licht geven die u ervan verlangt. Dit maakt ledverlichting ook uiterst geschikt om als beveiligingslicht te gebruiken, bijvoorbeeld in combinatie met een bewegingssensor. Ledverlichting is namelijk onbeperkt in- en uit te schakelen. Bovendien zal ook een bouwlamp met sensor direct op volle sterkte branden, wat voor beveiligingslicht een pre is. Wilt u dat uw licht de beelden op de beveiligingscamera’s zo duidelijk mogelijk maakt? Dan zijn er ook speciale beveiligingsledlampen met relatief veel groen licht op de markt.

Nadelen van ledverlichting

Wanneer we naar de nadelen van ledverlichting kijken, is de aanschafprijs vaak het eerste nadeel dat genoemd wordt. Ledlampen zijn inderdaad wat duurder dan andere vormen van verlichting. U kunt dat het beste als een investering zien, want bij frequent gebruik heeft u het verschil in aanschafprijs binnen de kortste keren terugverdiend. Ook kan niet alle ledverlichting gedimd worden. Er zijn echter verschillende dimbare ledlampen op de markt, dus laat dit u niet tegenhouden als u op zoek bent naar een goede bouwlamp. Als u er niet uitkomt, mag u altijd contact met ons opnemen voor advies.

Houd er daarnaast rekening mee dat ledverlichting niet goed tegen warmte kan. Er moet in de behuizing een goede koeling en/of warmteafvoer opgenomen zijn, anders kan de lichtopbrengst zeer snel teruglopen. Dit betekent natuurlijk niet dat dat bij iedere led bouwlamp ook gebeurt. Zeker niet als u uw bouwlamp via led-bouwlamp.net bestelt. Alle componenten in onze led bouwlampen zijn van zeer hoge kwaliteit, waardoor wij kunnen garanderen dat de leds in onze lampen goed worden gekoeld. Hierdoor heeft u nog tot aan het einde van de levensduur van uw bouwlamp de juiste hoeveelheid licht om uw klus- en bouwwerkzaamheden bij te lichten.

Waar koop ik led bouwlampen?

Heeft u de voordelen en nadelen van ledverlichting tegen elkaar afgewogen en bent u inmiddels overtuigd van de kwaliteiten van deze handige, energiezuinige bouwlampen? Dan kunt u op led-bouwlamp.net de beste led bouwlampen online bestellen. Wij hebben verschillende soorten bouwlampen in de aanbieding, zoals sensor led bouwlampen, RGB led bouwlampen met verschillende kleuren en oplaadbare accu led bouwlampen voor als er geen stroombron in de buurt van uw werkplek is. Ook hebben wij verschillende led bouwlampen op telescoopstatief in onze webshop. Alle bouwlampen in onze webshop zijn uitgerust met een stevige behuizing die wel tegen een stootje kan. Bovendien worden onze led bouwlampen bij u thuis bezorgd. Zo gemakkelijk kan het bestellen van led bouwlampen zijn.