Led drivers

Led drivers kunnen het verschil maken tussen een slechte en een goede led bouwlamp. Heeft u een led bouwlamp met een goede led driver die over een hoge powerfactor beschikt? Dan kunt u ervan uitgaan dat uw bouwlamp nog lang mee zal gaan. Bovendien zal de terugval van de lichtopbrengst tijdens zijn gehele levensduur minimaal zijn. Kortom: ledlampen met goede led drivers zijn bijzonder duurzaam. Omdat we bij led-bouwlamp.net willen dat u ervan uit kunt gaan dat onze ledlampen energiezuinig zijn en lang meegaan, verkopen wij uitsluitend led bouwlampen met zeer goede led drivers. Alleen dan kunnen wij een levensduur van 40.000 branduren of zelfs langer garanderen. Op die manier is een investering in een led bouwlamp er een die u in zeer korte tijd terugverdiend heeft.

Wat doet een led driver?

Een led driver is een onderdeel in een ledlamp dat ervoor zorgt dat de stroomsterkte constant blijft. Dit is bij ledlampen hard nodig om een lange levensduur te kunnen blijven garanderen. Dat heeft ermee te maken dat de leds die in een ledlamp zitten op uiterst lage spanning werken en daarom heel gevoelig zijn voor wisselingen in het voltage. Bij een hoger voltage zal een ledlamp weliswaar meer licht gaan geven, maar dat gaat dan wel ten koste van het aantal branduren dat een ledlamp zal blijven werken. Het is dus belangrijk dat het voltage bij een ledlamp constant laag blijft; in de meeste gevallen 10, 12 of 24 volt. In principe vormt de led driver de netstroom om tot een spanning die een betrouwbare werking van een ledlamp garandeert. Zijn functie is dus vergelijkbaar met die van de smoorspoel in een tl-buis.

Waarom is een goede led driver belangrijk?

Bij goedkope ledlampen wordt vaak bespaard op de led driver. Er zal dan een voeding in de ledlamp aanwezig zijn die een relatief klein deel van het vermogen van de leds gebruikt. Als gevolg daarvan zal de lamp veel sneller op zijn. In essentie kan een ledlamp namelijk tussen de 40.000 en de 50.000 uur meegaan, maar bij exemplaren met goedkope drivers kan dat met meer dan de helft teruglopen. Daarnaast zal de lichtopbrengst van zo’n ledlamp vrij snel terugvallen en verbruikt hij meer energie dan wanneer er een fatsoenlijke driver in de ledlamp aanwezig zou zijn. De energiezuinige aard van zo’n lamp zal bij goedkope, slecht gemaakte ledlampen dus een stuk minder zijn.

Bij de selectie van de onderdelen in onze ledlampen letten we daar uiteraard goed op. We staan er daarom ook op dat de led drivers in onze led bouwlampen een zo hoog mogelijke powerfactor hebben. Hiermee wordt aangetoond welk aandeel van het vermogen daadwerkelijk gebruikt wordt voor het opwekken van licht. Hoe dichter deze powerfactor bij de 1 zit, hoe beter. Technisch gezien is een powerfactor van 1 onmogelijk, maar al onze lampen zitten er zo dicht mogelijk in de buurt. Bij een powerfactor van onder de 0,9 heeft u namelijk niet alleen last van terugval en een verkorte levensduur; er bestaat zelfs het risico op oververhitting.

Led bouwlampen met goede drivers online kopen

De kwaliteit van een led bouwlamp wordt dus in grote mate bepaald door de led drivers die zich in de lampen bevinden. Natuurlijk komen er ook andere factoren die bij komen kijken. De warmteafvoer werkt hier bijvoorbeeld ook aan mee, omdat leds niet goed tegen warmte kunnen. Ook simpelweg de manier waarop de leds op de ledchips gemonteerd zitten heeft invloed op de kwaliteit van een ledlamp. De kwaliteit van de led driver is echter van zo’n groot belang dat dit een van onze belangrijkste aandachtspunten is.

Zo kunt u ervan op aan dat een led bouwlamp van led-bouwlamp.net het zeer lang blijft doen. Wij zorgen ervoor dat u alles uit uw bouwlamp kunt halen wat erin zit: een lange levensduur en een laag verbruik natuurlijk, maar ook een ruime keuze aan verschillende lichtkleuren, wattages en formaten. We hebben zelfs oplaadbare led bouwlampen voor als er geen stopcontact in de buurt is en RGB led bouwlampen voor als u voor de sfeer meer kleuren dan alleen wit licht nodig heeft. Als u niet direct de juiste led bouwlamp kunt vinden, helpen wij u verder.