Led werklamp

Een led werklamp is de ideale lamp om langdurig uw werkzaamheden mee bij te lichten. Zo’n werklamp geeft namelijk evenveel licht als de halogeenlampen die daar voorheen altijd voor gebruikt werden, maar verbruikt veel minder energie. Bovendien is een led werklamp bijzonder duurzaam. De keuze voor een led werklamp is dus een keuze die op de lange termijn een stuk minder belastend zal zijn. Voor uw financiën, maar ook voor het milieu. Er is een breed aanbod aan led werklampen, zowel exemplaren die op het lichtnet aangesloten kunnen worden als oplaadbare led bouwlampen, dus ook voor uw werk is ongetwijfeld een passende led werklamp te vinden. Bestelt u uw led werklamp in de webshop van led-bouwlamp.net, dan weet u in ieder geval zeker dat u een werklamp van uitstekende kwaliteit in huis haalt.

Led werklamp: duurzaam en breed inzetbaar

Ledverlichting is een relatief nieuwe uitvinding. Toen begin deze eeuw de eerste ledlampen voor consumenten op de markt kwamen, was het licht van een ledlamp nog niet geschikt om een groot oppervlak of een gehele kamer te verlichten. Al deze kinderziektes zijn inmiddels al lang en breed verholpen en inmiddels zijn led schijnwerpers heel breed inzetbaar. Ze kunnen dus ook als werklampen of bouwlampen ingezet worden en dat is goed nieuws, want in vergelijking met oude halogeen bouwlampen kan het verbruik tot wel zo’n 90 procent lager zijn. Dat betekent ook dat led werklampen een betere keuze zijn dan HQI lampen, die vroeger het meest voor de hand liggende alternatief voor halogeenlampen waren. Led werklampen zijn gemiddeld tussen de 70 en 80 procent zuiniger.

Ook de levensduur van led werklampen is een groot voordeel. Zeker als u voor een van de led bouwlampen uit onze webshop kiest. Deze bevatten namelijk led chips en drivers van zeer goede kwaliteit en blijven daarom minimaal 40.000 uur branden. Om dit in perspectief te plaatsen: een ouderwetse gloeilamp ging gemiddeld duizend branduren mee en een halogeenlamp ongeveer het dubbele. Energiezuinigere alternatieven zoals de tl-buis of de spaarlamp brandden tussen de 8.000 en de 17.000 uur voordat ze op waren. Een led schijnwerper zal dus veel langer meegaan. Dat zal de iets hogere aanschafprijs ruimschoots compenseren. Verder hoeft u zich geen zorgen te maken bij het oppakken van een led bouwlamp na het werk. Waar een halogeenlamp heet wordt en moet afkoelen, warmt een led werklamp bij gebruik nauwelijks op.

Led werklamp: welke opties zijn er?

Omdat de weersomstandigheden waaronder met een led bouwlamp gewerkt moet worden niet altijd ideaal zijn, is daar bij het ontwerp van de behuizing rekening mee gehouden. Alle led werklampen in onze webshop hebben een IP65 stof- en waterdichte behuizing en kunnen daarom zelfs in de stromende regen worden gebruikt als dit onvermijdelijk is. Voor de stroomvoorziening worden al onze led bouwlampen met een snoer zonder stekker geleverd, tenzij u een accu led bouwlamp bestelt. In dat geval leveren wij de netspanningsadapter die u voor het opladen van de accu nodig heeft gewoon met de oplaadbare bouwlamp mee. Als u een oplaadbare led bouwlamp met een lager wattage bestelt (10 of 20 watt), krijgt u daar een autolader van 12 V bij, zodat u de werklamp zelfs onderweg op kunt laden.

Deze wattages lijken misschien wat laag als u een halogeen werklamp van 1000 watt gewend bent, maar omdat het verbruik van led werklampen zoveel lager ligt, kunt u met een lager vermogen dezelfde hoeveelheid licht laten schijnen. U zult in onze webshops geen werklampen vinden met een vermogen dat hoger is dan 200 watt, maar in de meeste gevallen is een led schijnwerper van 100 watt of lager meer dan genoeg. Dat geldt al helemaal als u de juiste lichtkleur uitzoekt. Voor werklampen raden wij met klem aan om voor koud wit licht of daglicht te kiezen, respectievelijk 4000 en 6000 Kelvin. Een warmere kleurtemperatuur – zoals warm wit licht (3000 Kelvin) – komt sfeervoller over en is daarom de beste keuze voor sfeerlicht. Om bij te werken is een ledlamp met meer wit of blauw licht echter prettiger.

Online led werklamp bestellen

Zijn uw huidige werklampen aan vervanging toe? Of bent u op zoek naar een bouwlamp die op de lange termijn aanzienlijk minder energie en geld kost dan de werklampen die tot voor kort de standaard waren? Dan nodigen we u van harte uit om de overstap naar de led werklamp te maken. Op led-bouwlamp.net heeft u de keuze uit een breed scala aan led werklampen. Niet alleen kunt u kiezen uit led werklampen met snoer of met accu, maar ook uit SMD ledlampen of COB ledlampen. Bij de eerste is het licht afkomstig uit een aantal grote led chips, terwijl bij de laatste een grote hoeveelheid kleine ledlampen voor een krachtige lichtstraal zorgt. COB ledlampen stonden vroeger bekend als professionele ledlampen.

Fifty Commerce is het bedrijf achter led-bouwlamp.net en als enthousiaste ledverlichtingsexperts houden wij goed in de gaten wat er allemaal gebeurt op het gebied van ledlampen. Deze kennis gebruiken wij om u een productaanbod aan te bieden dat altijd actueel en van de hoogst mogelijke kwaliteit is. Onze led werklampen zijn gegarandeerd duurzaam en robuust. Ze worden veel op werkplaatsen gebruikt en daarom verkopen we alleen led bouwlampen die wel tegen een stootje kunnen. Bovendien garanderen wij bij onze SMD led bouwlampen een minimale levensduur van 40.000 branduren en bij COB led bouwlampen zelfs 45.000 branduren. Wanneer u uw led werklamp koopt bij led-bouwlamp.net zult u dus nog lang van de voordelen blijven profiteren.