Led schijnwerper

Lange tijd waren halogeenlampen de eerste keuze voor gebruik als bouwlamp of om een groot oppervlak te verlichten. In tegenstelling tot een led schijnwerper verbruikt een halogeenlamp echter ook heel veel energie. Na de introductie van ledverlichting heeft het even geduurd voordat de wereld de overstap maakte naar ledlampen, maar inmiddels wordt dit soort verlichting bijna overal toegepast. Dat heeft natuurlijk ook te maken met het lage verbruik; als u een led schijnwerper in plaats van een halogeen bouwlamp gebruikt, kan de besparing in energieverbruik en dus ook de kosten oplopen tot maar liefst 90 procent. En dat zonder dat de hoeveelheid licht die de schijnwerper geeft eronder lijdt. Nu de techniek achter ledverlichting de kinderschoenen ontgroeid is, hebben deze zuinige, kwalitatief hoogwaardige led schijnwerpers eigenlijk alleen maar voordelen.

Voordelen van led schijnwerpers

Het grootste voordeel van het gebruik van led schijnwerpers is natuurlijk de energiebesparing die deze bouwlampen opleveren. Die besparing geldt niet alleen ten opzichte van het behoorlijk belastende halogeenlicht, maar ook van eerdere energiezuinige opties. Zo zijn bij het gebruik van een led schijnwerper de kosten minder dan de helft van de verbruikskosten van een spaarlamp. Bovendien duurde het bij spaarlampen en tl-buizen altijd even voordat ze volledig licht gaven. Deze opwarmtijd blijft u ook bespaard bij led schijnwerpers. En wilt u na gebruik uw bouwlamp meteen opruimen? Dat kan. Een led bouwlamp wordt niet heet en kan na gebruik dus meteen opgepakt en opgeborgen worden. Dat is een groot voordeel ten opzichte van een oude 1000 watt bouwlamp. Aan een led bouwlamp van 50 watt of soms zelfs een exemplaar van 10 watt heeft u al genoeg.

Een veelgehoorde klacht in de begindagen van de led schijnwerpers was dat het licht koud en weinig sfeervol overkwam. De ontwikkeling heeft sindsdien echter niet stilgestaan en daarom zijn er tegenwoordig ook led schijnwerpers op de markt die warm licht geven, met een kleurtemperatuur van 3000 Kelvin. Daarmee kunt u tegenwoordig ook op ledverlichting vertrouwen als u op zoek bent naar een energiezuinige vorm van sfeerverlichting. Voor bouwlampen of andere vormen van led werkverlichting kunt u het beste gebruik maken van daglicht lampen, waar relatief veel blauw in zit. Dit wordt over het algemeen het prettigste licht gevonden om in een donkere omgeving bij te werken. Tussen deze twee opties in bestaan er ook nog led schijnwerpers met koud wit licht (4000 Kelvin).

Onze led beveiligingsverlichting heeft dan weer relatief veel groen in het licht, waarmee op uw beveiligingscamera’s beter te zien is wat er op uw terrein gebeurt. Bent u op zoek naar andere kleuren? Bekijk dan eens onze RGB led schijnwerpers, die 16 kleuren hebben.

Soorten led schijnwerpers

Bij led-bouwlamp.net kunt u verschillende soorten led schijnwerpers bestellen. Vanwege de waterdichte behuizing kunt u al deze led schijnwerpers buiten en binnen gebruiken. De behuizing is stevig, waardoor de schijnwerpers wel tegen een stootje kunnen. Dat is wel zo handig als u ze nodig heeft voor bouwwerkzaamheden. U kunt kiezen uit led bouwlampen met een SMD chip of professionele led bouwlampen met een COB chip. Ook zijn wij ons ervan bewust dat er niet altijd stroomvoorziening in de buurt is als u een bouwlamp nodig heeft. Er zijn in onze webshop dan ook verschillende oplaadbare bouwlampen met een geïntegreerde accu te vinden. De adapter om deze accu led bouwlampen mee op te laden krijgt u er gewoon bij van ons. Bij de exemplaren met een laag wattage doen we er zelfs een autolader bij.

Overigens is het zeker niet zo dat onze led schijnwerpers alleen maar als bouwlampen te gebruiken zijn. Zoals gezegd hebben we ook beveiligingslicht in de aanbieding, maar als u voor de beveiliging van uw huis ledlampen zoekt, kan het ook interessant zijn om een led schijnwerper met sensor aan te schaffen. Door de bewegingssensor laat deze lamp het u meteen weten als er iemand in de buurt van uw huis is. Ook voor het verlichten van bijvoorbeeld een magazijn waar niet de hele dag iemand aanwezig is kan een led schijnwerper met bewegingsmelder een hele handige optie zijn. De bewegingssensoren zijn bij ons trouwens ook los te bestellen. Dat geldt ook voor andere toebehoren, zoals verlengsnoeren, statieven, muursteunen en schemerschakelaars. Let wel goed op of u een los statief nodig heeft, want sommige van onze led bouwlampen worden al met statief geleverd.

Led schijnwerper online bestellen

De introductie van ledverlichting heeft een revolutie op de lichtmarkt teweeg gebracht. Dit type verlichting bewees dat lampen niet heel veel stroom hoeven te verbruiken om toch voldoende licht te geven. Zeker in de bouwsector, waar veel met uiterst krachtige lampen wordt gewerkt, heeft het duurzame karakter van led werkverlichting de kosten en de belasting voor het milieu flink omlaag gedrukt. Bovendien gaan ledlampen veel langer mee dan traditionelere vormen van bouwverlichting. Alle led schijnwerpers in onze webshop hebben een levensverwachting van minimaal 40.000 branduren en dat is bijna drie keer zo lang als een tl-buis of een spaarlamp. Als u in de webshop van led-bouwlamp.net online uw led schijnwerpers bestelt, weet u dus zeker dat u de schijnwerper nog een lange tijd kunt gebruiken.

Deze webshop is een initiatief van Fifty Commerce. Als experts op het gebied van ledverlichting houden wij ons al jaren bezig met led bouwlampen tegen een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Wij nemen alleen led schijnwerpers van de hoogste kwaliteit in ons assortiment op. In onze lampen vindt u de beste drivers en led chips, zodat u erop kunt vertrouwen dat de led schijnwerpers die u bij ons bestelt lang mee zullen gaan.