Led bouwlamp 50 watt

Vergeleken met oudere halogeen bouwlampen lijkt een 50 watt led bouwlamp misschien een wat laag vermogen te hebben. Omdat led bouwlampen veel minder energie verbruiken, zijn ze qua lichtopbrengst echter vergelijkbaar met een halogeen bouwlamp van tussen de 400 en de 525 watt, afhankelijk van het type led bouwlamp dat u gebruikt. Bovendien gaan de led bouwlampen uit onze webshop meer dan 40.000 branduren mee en dat is ruim twintig keer zo lang als een hoogwaardige halogeenlamp. Simpel gezegd kunt u een led bouwlamp van 50 watt veel langer gebruiken, terwijl de energierekening tijdens die periode een stuk lager uitvalt. Met deze energiezuinige bouwlampen kunt u tot maar liefst 90 procent op het energieverbruik besparen. Een 50 watt led bouwlamp is dus een goede investering!

Waarom een led bouwlamp en geen halogeenlamp?

Tot voor kort was de keuze voor een halogeen bouwlamp vrij logisch. De lichtopbrengst van deze bouwlampen is uitstekend, waardoor het mogelijk is om een groot oppervlak te verlichten en de details van klus- en bouwwerkzaamheden goed te kunnen zien. Er kleven echter ook veel nadelen aan halogeenlampen. Niet alleen verbruiken ze erg veel stroom, ze worden ook nog eens behoorlijk heet bij gebruik, waardoor het praktisch onmogelijk is om de lampen direct na gebruik op te ruimen. Deze problemen worden prima ondervangen door een led bouwlamp, die meteen bij het inschakelen op volle sterkte brandt, maar daar nauwelijks warmer van wordt. Ook hebben al onze 50 watt led bouwlampen een stevige behuizing die wel tegen een stootje kan en daardoor ideaal voor gebruik op een bouwplaats is.

Welke led bouwlamp is de beste keuze voor u?

Wanneer u een 50 watt led bouwlamp specifiek voor bouwwerkzaamheden wilt gebruiken, raden wij u aan om een led bouwlamp met een kleurtemperatuur van 4000 Kelvin (koud wit licht) aan te schaffen. Dit wordt over het algemeen ervaren als het prettigste licht om onder te werken. Warm wit licht (3000 Kelvin) wordt vaak als sfeerverlichting gebruikt, terwijl daglicht (6000 Kelvin) geschikt is voor het verlichten van een groot oppervlak. Ook bij reclameborden langs de snelweg komen deze ledlampen goed van pas. Professionele COB led bouwlampen hebben over het algemeen een betere lichtopbrengst van CMD led bouwlampen met hetzelfde vermogen, maar daar staat wel tegenover dat bouwlampen met CMD led chips goedkoper in aanschaf zijn. Overigens garanderen wij in ons assortiment bij beide van deze twee types ledlampen een lange levensduur.

50 watt led bouwlampen voor iedere toepassing

Niet alleen wat de lichtkleuren en de led chips betreft heeft u veel keuze als u een 50 watt led bouwlamp nodig heeft. U kunt bijvoorbeeld ook kiezen om een led bouwlamp op telescoopstatief aan te schaffen om uw werk op hoogte beter uit te lichten. Als u op uw werkplek de bouwlampen niet op het lichtnet aan kunt sluiten, hebben wij ook verschillende handige oplaadbare accu led bouwlampen met bijbehorende adapter in de aanbieding.